A Könyvpont Nyomda 2002-ben alakult, fő profilját a nyomdai szolgáltatások, a könyvkiadás és a fordítói szolgáltatások jelentik, de számos ezekhez kapcsolódó tevékenységet is végez. 2005-től Kiadónk életében mind fontosabb területté vált a kortárs irodalom, a gyermekkönyvek és a tudományos szakmunkánk kiadása. A Könyvpont Nyomda Kft. több más kiadó, főként a L'Harmattan Könyvkiadó állandó együttműködő partnere, de saját kiadói nevén is mind több könyvet terjeszt.

2002–2009 között a Kiadónk „Nyitott Könyv” néven jegyezte kiadványait, ám 2009-től névhasonlóság miatt újra a kft. nevén, Könyvpont névvel végzi könyvkiadási tevékenységét. E kiadott könyvek műfaji sokféleségét jelzi, hogy a szótáraktól a gyermekmondókákon át a kortárs regényekig és versekig rengeteg különféle könyv található portfoliónkban.

Kiadónk kettős küldetést követ. Első és legfőbb törekvésünk, hogy olyan műveket segítsünk megjelenéshez, amelyek eddig finanszírozási nehézségek miatt nem kerültek kiadásra. Éppen ezért digitális nyomtatási technológiát alkalmazunk, ami lehetővé teszi, hogy kifejezetten a piaci igények alapján határozhassuk meg a könyvek példányszámát, és igény szerint azonnali utánnyomással elégítsük ki az olvasókat. Másodszor pedig, olyan könyveket is szeretnénk kiadni, amelyek a szerkesztése és kiadás-előkészítése a szokásosnál több munkával jár, ezért speciális felkészültséget és készségeket igényel. Ilyen könyvek például az illusztrált gyermekkönyvek, a nagy albumok, a többnyelvű kiadások és a magas irodalom. Minden egyes kiadványunkat egyedinek tekintjük, és legjobb tudásunk szerint szerkesztjük és nyomtatjuk.

A kiadványainkat három nagy kategóriába soroljuk. Az ember- és társadalomtudományok, gyermekkönyvek, kortárs irodalom jelenti. Az elmúlt években többek között Sajó László (Móricz-ösztöndíjas, Soros-életműdíjas, Déry-díjas) költő 4 kötetét adtuk ki, a 2012-es könyvhéten pedig Szántó T. Gábor, a kortárs magyar zsidó próza egyik legkiemelkedőbb alkotójának széles körben méltatott regényét, az Édeshármast adtuk ki. Kortárs kiadványaink közül is kiemelkedik a Faluba Kálmán szerkesztette Katalán Könyvtár sorozat, amely az országban egyedülálló módon népszerűsíti a fiatal és a klasszikus katalán prózairodalmat.

Kiadónk a könyves rendezvények nyújtotta lehetőségeket megragadva igyekszik népszerűsíteni a minőségi irodalmat, és jelen van mind az Ünnepi Könyvhéten, mind pedig a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.