Nándor Kalicz und Gábor Váczi(Redakteur)

Ein Gräberfeld der Spätbronzezeit von Budapest-Békásmegyer

Dieser Band ist die Veröffentlichung eines spätbronzezeitlichen Gräberfeldes mit Brandbestattungsritus aus Budapest-Békásmegyer. Die Publikation dieser Arbeit wird seit langem erwartet.

Tovább
Fricz Tamás és Orosz Tímea (szerk.)

Küzdelmes integráció.Az Európai Parlament és Magyarország 2004–2009

Tanulmánykötetünk hiánypótló munka, mely arra vállalkozik, hogy bemutassa az Európai Unió egyik legfontosabb, demokratikusan választott képviselőkből álló intézménye, az Európai Parlament működését,Tud

Tovább
Kozák András

Fontosabb változások a tanügyi és a közoktatást érintő munkajogi szabályozás terén. Kommentár és tételes normaszöveg-gyűjtemény a jogszabályváltozások értelmezéséhez

A jogi norma lényegéből fakadóan absztrakt módon fogalmazza meg a szabályt, a jogalkotói szándék néha mögöttes tartalmú, mely értelmezési problémákat generálva a gyakorlati jogalkalmazás számos területét nehézkessé teszi.

Tovább
Tobakné Váczi Mária

Ballószögi vadvirágok.

Eljátszottam a gondolattal, valójában mi történt, amikor Tobak Ferencné született Váczi Mária a ballószögi Beretvás tanyáról hetvenhárom éves korában egy kis virágcsokrot rajzolt a nővérének írt levelére.

Tovább
Birtalan Ágnes – Kelényi Béla – Szilágyi Zsolt

Védelmező istenségek és démonok Mongóliában is Tibetben

Az 1996-ban indult sorozat negyedik kötetét tartja kezében az olvasó. Korábbi könyveinkhez hasonlóan, most is a már csaknem két évtizede zajló Magyar-mongol népi műveltség- és nyelvjáráskutató expedíció mongóliai terep- és archívumi kutatásaira épülő tanulmányokból adunk közre néhányat, melyek előadás változata elhangzott a címadó témának szentelt konferencián is.

Tovább
Nancy Davis, Laura Simms, Korbai Hajnal

Az aranytök. Terápiás történetek és mesék traumát átélt gyerekeknek I.

A Mosoly Alapítvány módszertani kiadványsorozatának első kötetét a gyógyító terápiás történeteknek és meséknek szenteltük.

Tovább
Dr. Vámos Endréné dr. Vigyázó Lilly

Generációk szakácskönyve. A Monarchiától a 21. századig

Dr. Vigyázó Gyuláné – Blanka néni – az édesanyám volt. A sors hosszú életet szánt neki, amelybe belefért két világháború, de belefért egy polgári család példaszerű szeretete, kormányzása, és emellett törődés sok-sok más emberrel, aki hozzáfordult.

Tovább
Sümegi György (szerk.)

„Egyetlen dimenziónk a jelen”. Szalay Lajos festő- és rajzolóművész levelezéséből

Szalay Lajos festő- és rajzolóművész, rajzolómester, a „rajztoll mágusa”, a „vonal virtuóza” az 1930-1980 közötti fél század nemzetközileg is számon tartott képzőművésze.

Tovább
Novák Zoltán- Szentpéteri Nagy Richard

Köztes demokrácia

Ez a könyv a Méltányosság Politika-elemzõ Központ kutatóinak válogatott esszéit, elemzéseit, tanulmányait tartalmazza — éppen egy évvel a központ legutóbbi kötetének megjelenése után

Tovább
Varga János

Nehéz életek, könnyű ételek . A tanyasi konyhától a modern cukrászatig

"Ezzel a receptkönyvvel nem csupán az a szándékom, hogy megismertessem az általam készített sütemények elkészítésének módját, hanem be szeretnék mutatni néhány olyan ételt is, amit elődeink is sütöttek, főztek."

Tovább